12.8.2021

Olen nyt maastopyöräilyn alkeisohjaaja

Blogi on ollut vuosia päivittämättä, kuten myös Facebook-sivu. Elämässä on tapahtunut paljon muutoksia tällä aikaa ja yritän nyt herättää tätä blogia uudelleen henkiin ja myös retrospektiivisesti päivittää elämässä välissä tapahtuneita asioita ja seikkailuja.

Muutaman viime vuoden aikana pyöräilystä on tullut minulle (uudelleen) tärkeä liikuntamuoto ja olen ajellut käytettävissä olevan ajan puitteissa pari tuhatta kilometriä vuodessa maanteitä, sorateitä ja maastopyöräillyt. Maastossa ajaminen on näistä ehkäpä itselleni hauskinta ja herättää minussa jonkinlaisen sisäisen lapsen.

Osana keväällä aloittamiani Luonto- ja eräoppaan opintoja osallistuin 10-11.8.2021 Haltiassa järjestettyyn Maastopyöräilyn alkeisohjaajan koulutukseen ja nyt minulla on Suomen pyöräilynohjaajien mukaan tiedot ja osaaminen, jotta voisin järjestää ja ohjata helppotasoista maastopyöräilytoimintaa.

Kurssilaiset tutustumassa erilaisiin maastopyöriin. Huom. Ajaessa oli kypärät tiukasti päässä. Kuva: Minna Wigchering

Kurssin jälkeen hallitsen siis virallisesti ja todistetusti:

  • maastopyöräilijäryhmän kanssa toimimisen ja ohjaamisen perusteet sekä tärkeimmät maastopyörälenkkien ja -retkien ja toimintatavat
  • perustiedot maastopyöräilystä
  • keskeiset maastopyöräilyvaatteet, -varusteet ja -välineet sekä olennaisimmat tiedot niiden säätämisestä ja huoltamisesta
  • olennaisimmat seikat pyörätapahtumien turvallisuudesta, mm. vastuista, vakuutuksista, ohjeista ja lainsäädännöstä
  • olennaisimmat pyöräilyyn liittyvät liikennesäännöt.

Näiden perusteella kyvyt riittää siis esimerkiksi maastopyöräily tutuksi -kurssien järjestämiseen aloittelijoille tai maastopyöräretkien järjestämiseen. Maastopyöräilyn ilosanoman ja tekniikan opettaminen vaikutti sen verran hauskalta puuhalta, että toivon, että päädyn näitä toteuttamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti