27.11.2015

Ensimmäinen kuntoutumiskuukausi numeroina

Tasan kuukausi sitten makoilin molemminpuolisen lonkkaleikkauksen jäljiltä tarkkailussa. Oli kanyyli kädessä ja nestetiputus. Oli EKG-anturit. Oli happisaturaation mittaamista varten anturi sormenpäässä. Oli selkäkatetri kipulääkepumppua varten. Oli verenpaineen mittaamista varten tarranauha käden ympäri. Oli happiviikset nenässä. Oli katetri virtsaamista varten. Olin juuri menettänyt 1100ml verta. Ja olin juuri menettänyt reisiluunpääni ja lonkkamaljoja oli jyrsitty. Nämä toki oli korvattu keinotekoisilla.


Elimistö toki tuosta sai melkoisen shokin ja tuosta lähti kuntoutuminen. Seuraavana päivänä jalkeilla ja neljä vuorokautta myöhemmin kotona. Yksi anturi, joka jäi johdannossa mainitsematta, oli kuvassa näkyvä Fitbit, jonka numeroita ajattelin jakaa.



Elimistön stressitila on näkynyt kohonneena leposykkeenä. Fitbitin arvioima leposyke on minulla yleensä ollut noin 62-63. Leikkauksen jälkeen se nousi korkeimmillaan 77:ään ja on viime aikoina ollut laskemaan päin normaalimpiin lukuihin.


Kuvassa näkyy aktiviteetin  mittaamisena askelmäärät alkaen leikkauspäivästä, jolloin askeleita tuli noin 2000, kun aamulla tuli siinä säädettyä ja käveltyä sairaalan pihalla ja käytävillä. Ensimmäisten päivien askeleet ei ole ihan oikeita askeleita, mutta antaa jonkinlaisen realistisen kuvan aktiviteettitasoista. Pari korkeampaa askelmäärää oli fyssareiden kanssa tehtyjä kävelyharjoituksia sairaalassa. Kotiin pääsyn jälkeen ja erityisesti kun viikko leikkauksesta oli kulunut ja ulkoilu oli sallittua, on askelmäärät pikkuhiljaa kohonneet.

Näiden lisäksi on jumpat, mistä äkkiseltään arvattuna olen tässä kuukauden aikana tehnyt jokaista jumppaliikettä arviolta noin 1200 toistoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti