23.11.2015

Maisemat ja vuodenajat vaihtuu

Viikonloppuna vaihdoin maisemaa. Henkilöauton kyytiin istuminen kävi helpommin kuin odotin. Vaikein osuus oli nostaa jalat kynnyksen yli auton sisäpuolelle ja sekin onnistui ihan ilman apuja. Ja kyllä tuntui hyvältä nähdä vaihtuvia maisemia, kun oli viimeiset 3 viikkoa pyörinyt kilometrin säteellä kotoa.

Matkalla toisiin maisemiin
Reilut 300km tuli istuskeltua autossa aina Seinäjoelle asti. Pari taukoa piti ottaa, kun istuminen alkoi käydä tukalaksi. Mutta oli myös mukavaa olla pitkästä aikaa ihmisten ilmoilla, käydä munkkikahvilla huoltoasemalla. Ortopedi aikanaan kun tästä siirtymästä keskustelin uhkasi, että automatka olisi kyllä sellainen jonka muistan, mutta tämäkin meni kuitenkin yllättävän helposti eikä ollut kivuliasta tai oikeastaan edes suuresti hankalaa. Ehkä kaikessa odotukset on olleet paljon pahemmat kuin todellisuus. Tai leikkausta edeltävä aika on jo ollut riittävän pahaa, että kuntoutuminen tuntuu valtavan nopealta ja helpolta.

Syksy muuttui talveksi
Matkan varrella myös märkä syksy muuttui lumiseksi talveksi, mikä teki maailmasta paljon valoisamman. Valitettavasti sääennusteen perusteella tämä ei nyt ihan pysyvä talvi ole vielä. Matkan varrella pysähdyksillä jo vähän kokeilin, että varovaisesti pystyi kyllä liikkumaan liukastelematta. Lauantai-iltana kuitenkin piti heti vähän käydä lenkkeilemässä ja liikuntaa hakemassa. Hiljaisemmalla seudulla otin myös jo täällä odottaneen toisen koirani vyölle kiinni ja lähdettiin ulos. Ei ongelmia, jalassa icebugit ja kepeissä jääpiikit alla. Molempia koiria ei voinut ottaa, kun pienempi ei oikein osaa kätevästi kulkea edellä, jossa hihna ei ole keppien kanssa tiellä.

Koiraa ulkoiluttamassa
Sunnuntaina valoisaan aikaan pääsikin sitten viettämään koirien kanssa laatuaikaa. Autokyydillä ensin lähimetsään parkkiin ja siitä metsäautotielle nastakengillä ja keppien jääpiikeillä.

Lumimetsäkoiraterapiaa
Kuntoutumisen kannalta on mukavaa, että on alkanut liikkuminen olla helpompaa myös muun kuin kävelyn osalta ja helposti yltää jo pukemaan esimerkiksi koirille pantoja ja valjaita päälle. Eikä epätasainen metsäautotiekään tuottanut ongelmia liikkumisen kannalta. Raikas lumi, metsä ja ilma yhdistettynä nelijalkaisiin ystäviin virkistää sekä kehoa että mieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti