20.11.2015

Lääkkeet vähenee edelleen

Leikkauksen jälkeen on kotiutuksesta asti tullut syötyä kerran päivässä Xarelto 10mg verenohennuslääkettä (vaikuttava aine rivaroksabaani) laskimotukosten ehkäisyyn. Laskimotukokset ovat tällaisen leikkauksen jälkeen mahdollisia viivästyneitä komplikaatioita. Todennäköisyyttä näille en löytänyt, mutta pahimmillaan seuraukset voivat olla vakavat. Kaksi pakettia sitä piti syödä ja eilen illalla tyhjeni jälkimmäinen ja samalla viimeinen paketti.


Sairaalassa laskimoveritulppia ehkäisevä lääkitys annettiin piikkinä vatsaan ja opin jo muutamassa päivässä vihaamaan sitä. Lisäksi jo ennen leikkausta puettiin kompressiosukat, joita pidettiin jalassa muistaakseni päivä leikkauksen jälkeen. Minulle ei selvinnyt täysin, miksi sairaalan kompressiosukissa oli reikä varpaissa, mutta järkeiltiin, että varmaan helpottaa nimilapun kiinnitystä, jos sairaalasta poistutaan kellarin kylmätilojen kautta. (En tiedä, onko kyseiset tilat tuossa sairaalassa kellarissa, mutta se tuntuisi luonnolliselta enkä oikeasti edes usko teoriaan)

Ennen vanhaan kuulemma verenohennuslääkitys on jatkettu kotona itse annettavina pistoksina, mutta kyllä tämä pieni nieltävä tabletti oli mukavampi. Hassun oloinen yksityiskohta käyttöohjeessa oli, että "jos on vaikeuksia niellä tabletti kokonaisena..." kun tabletin halkaisija on noin 3mm ja paksuus 2mm (arviolta, viimeinenkin on syöty niin en voi mitata).


Tänään jäljellä siis enää parasetamoli ja Vimovo tulehduskipulääke. Lääkityksessä ollaan siis samalla tasolla kuin viimeiset 5 vuotta ennen leikkausta, paitsi että tulehduskipulääkkeen merkki on vaihtunut Arcoxiasta Vimovoon. Ja 10 päivän päästä pitäisi loppua kaikki säännöllinen lääkitys. Erikoinen ajatus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti