30.10.2015

Edistysaskeleita

Viime yö meni vähän levottomasti. Jouduin yöllä pyytämään ylimääräistä kipulääkettä, kun jomotusta oli sen verran, että nukkuminen ei onnistunut. Aamulla heräsin virkeän oloisena eikä enää tuntunut kuumeiselta kuten eilen.

Aamulääkkeistä leikattiin lyrica annos pienemmäksi jos se vaikka olisi huimausten taustalla. Hemoglobiini oli myös nousemaan päin. Juhlahetkeksi muodostui se kun vihdoin sain rullailla suihkuun ja kyllä piristi ihan kuin kunnon krapulassa kun pääsee virkistävään suihkuun. Fyssarin kanssa kokeiltiin keppejä taas ja totesi että voin kepeilläkin käydä valvomatta vessassa, mutta jalkojen saamiseksi sänkyyn edelleen tarvin apua, mutta vain juuri ja juuri tarpeeksi eikä niin että hoitajat nostaa.  Lupasi tulla vielä iltapäivällä uudestaan vaikka nytkin jo ennätyksenä käytiin käytävällä asti - piristävää. Aamukäynnillään fyssari vei sorsan ettei tule laiskoteltua ja pissittyä sängyssä.

Päivällä kävin vessassa ja yllätyksekseni sainkin sänkyyn palatessa jo oikean (jälkimmäisen) jalan itse sänkyyn! Voittajafiilis vaikka aamulla oli vähän negatiivinen olo jalkojen nostelun suhteen.

Iltapäivällä fyssari toteutti uhkauksensa ja tuli uudelleen.  Lähdettiin käytävälle ja aulaan asti, jossa tehtiin seisten tehtäviä jumppaliikkeitä. Tehtiin 10 varpaille nousua ja painonsiirtoja jalalta toiselle. Toinen fyssari oli myös varalta katsomassa jos kotiutus tehdään viikonlopun aikana. Kuulemma kävelin nyt jo ihmismäisemmin kuin ennakkokäynnillä. Jumpan jälkeen vielä pitkä matka takaisin huoneeseen ja kun annettiin yrittää, tapahtui ihme ja sain molemmat jalat sängylle ja saman tien luvan toimia kokonaan omatoimisesti ja pyytää apua vain tarvittaessa.  Sen verran jätettiin löysää, että yöllä saa vessassa käydä kävelytelineen kanssa jos tuntuu vähänkin että voi tulla huimauksia. Ei ole kyllä tänään tullut kuin heikotuksia, kävely on edelleen raskasta.  Fitbitin mukaan syke on toista sataa kepeillä kävellessä.

Olenkin jumppien lisäksi ahkerasti käyttänyt oikeuttani kulkea kepeillä oman harkinnan mukaan! 


Illalla Minna tuli käymään ja kuvattiin video pienestä pyrähdyksestä pois sängystä ja takaisin.


3 kommenttia:

  1. Siis hä? Sulta sahailtiin luita poikki vasta pari päivää sitten ja pystyt liikkumaan jo noin?! Mä olen äimistynyt.

    VastaaPoista
  2. On kyllä huikeeta! Siis miten voi toipua noin nopeesti?

    VastaaPoista
  3. Hämmentävää, mutta totta, ja päivää myöhemmin kotiutettuna melko peruskipulääkityksellä: parasetamolia, tulehduskipulääkettä ja vahvistamaan pieni annos lyricaa. (no ok, ja verenohennuslääke ja panacod jos parasetamoli ei riitä)

    VastaaPoista